twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Calvià

Menu:

Twitter

Flickr

www.flickr.com

Acord programàtic amb PACMA

psmcalvia | 20 Abril, 2011 15:51

Acord PACMA 18-04-2011

El dimarts 19 d’abril de 2011 es va fer la presentació de l’acord programàtic entre la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa i PACMA (Partit Antitaurí i Contra el Maltractament Animal) a la canera municipal de Calvià. Hi varen participar en Rafel Sedano (candidat de la coalició) i Carmen Rojas, delegada del PACMA. 

Es varen presentar les propostes programàtiques de mesures per a millorar el benestar dels animals a Calvià.

Aquí podeu veure el vídeo fet per Micaal TV.

Acord programàtic

PROTECCIÓ I BENESTAR ANIMAL

Anàlisi de necessitats:És necessari avançar en la protecció dels animals. Enfrontats a la concepció que els hi concedeix atenció, tan sols en la mesura que resulten útils o productius, cada vegada més persones defensen que els animals tenen valor en si mateixos, i que el que necessita justificar-se és la seva utilització.

És responsabilitat dels propietaris, de les administracions públiques i del conjunt de la societat vetllar perquè siguin garantits aquests drets i que la convivència dels animals dins l’entorn urbà sigui compatible i no creï molèsties als habitants en el seu ús de la via i espais públics.

Per tot això proposam:

Des de l’Ajuntament s'han de dur a terme una sèrie de mesures tendents a aconseguir uns objectius bàsics en referència a la convivència dels animals i els ciutadans, que facin que la nostra avanci en la protecció i defensa dels animals.

 · La creació d'una nova ordenança municipal de PROTECCIÓ I BENESTAR ANIMAL (integral, salvatges, domèstics i exòtics). Amb els següents punts, entre d'altres:

1. Reconèixer la Declaració Universal dels Drets dels Animals de 1978 i els principis que emanen d'aquesta.

2. Reconèixer els animals com a éssers dotats de sensibilitat tan física com psíquica i, amb capacitat per patir. I per tant mereixedors d’uns drets propis de la seva condició animal.

3. Incorporar l'àrea de Protecció Animal en la Regidoria de Medi Ambient i incloure-la en el seu nom amb la següent denominació Regidoria de Medi Ambient i Protecció Animal.

4. Creació d’un Consell Assessor Municipal de Protecció i Benestar Animal, amb les entitats animalistes inscrites al REMEC.

5. Dotar a les UIAPs de l'Ajuntament amb punts d'informació pel ciutadà en els temes d'adopció d'animals, protecció i benestar animal.

6. Prohibició de les mutilacions amb finalitats estètiques (coes, ungles, orelles...).

- Millorar les instal·lacions de la canera municipal, ampliar l'horari d'atenció al públic, crear una pàgina web per la difusió dels animals en adopció.

- Desenvolupar, des de l'Ajuntament, campanyes dirigides a tots els sectors de la població amb l'objectiu de poder conscienciar a la societat de la responsabilitat i cura que hem de tenir cap els animals i el medi ambient en general.

- Augmentar (quantitatiu i qualitatiu) els programes d'esterilització -per tal de controlar la natalitat- i d'implantació de xip a cans, moixos i fures. Oferir campanyes públiques a preu de cost amb els manescals municipals.

- Establir controls estrictes d'instal·lacions i empreses que utilitzin animals per garantir el benestar dels animals.

- Fer complir la normativa sobre la venta d'animals vius amb l'objectiu de garantir el benestar dels animals.

- Establir un control exhaustiu de la venda d’animals exòtics o aliens al nostre ecosistema, que poden ser una amenaça per la biodiversitat i/o poden ser potencialment perillosos.

- Incrementar del control i millora de les condicions de vida i de treball dels establiments dedicats a l´hípica.

- Declarar i desenvolupar la moció “Calvià municipi lliure de circs amb animals salvatges”.

- DECLARAR CALVIÀ COM A MUNICIPI ANTITAURÍ. Declaració institucional.

- Potenciar la col·laboració amb les entitats sense ànim de lucre que es dediquen a la protecció animal.

- Habilitar i equipar espais d'esbarjo per als cans.

- Instaurar la obligatorietat de realitzar cursos de capacitació i formació als professionals que tractin amb animals.

- Revisar les necessitats i el personal del departament municipal veterinari.

- Convenir amb ONGs animalistes la gestió de la canera municipal.

- Augmentar les mesures de protecció a les zones protegides del municipi per preservar la flora i fauna autòctones en especial la població ornitològica. 

- Desenvolupar campanyes per fomentar el consum ecològic.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris