twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Calvià

Menu:

Twitter

Flickr

www.flickr.com

El PSM-En de Calvià denuncia que la retallada en els pressupostos que preveu Carlos Delgado no eliminen la despesa supèrflua i improductiva

psmcalvia | 19 Setembre, 2010 12:32

Rafel Sedano PorcelDavant la immediata confecció dels pressupostos generals municipals de l’any que ve, els nacionalistes proposen que l’estalvi d’una despesa que és inútil per als interessos generals ha de partir de la reducció del capital destinat al capítol 1 dels pressupost, més en concret dels diners que serveixen per pagar els sous extraordinaris que cobren la multitud d’assessors i càrrecs de confiança que estan a disposició de la carrera política del batle de Calvià, tal com es va demostrar en el decurs del darrer Congrés del Partit Popular. I es concentri en la confecció d’uns pressuposts que siguin útils per afrontar les conseqüències que provoquen la crisi econòmica i la mala gestió municipal que fa el seu equip de govern.

El candidat a la batlia del PSM-EN de Calvià, Rafel Sedano, considera que “els diners que s’estalviarien amb la racionalització dels actuals recursos municipals podrien ser invertits en la millora dels serveis públics existents i en la redacció de nous projectes destinats a enfortir l’economia productiva”. Aquesta racionalització passa per l’eliminació de càrrecs de confiança, els quals no fan més que duplicar llocs de feina, amb el conseqüent augment innecessari de la plantilla i el desaprofitament de la vàlua dels treballadors municipals, però també per l’eliminació del contractes d’assistència tècnica -un subterfugi que només serveix per fomentar el clientelisme polític- i els anomenats càrrecs de lliure designació.

Un exemple de la mala planificació dels serveis municipals i la tudadissa dels recursos humans existents el representa l’organització interna de la Policia Local de Calvià. Carlos Delgado malbarata recursos perquè incompleix, si més no parcialment, la legislació específica que correspon a la Policia Local; el Decret 67/2007,de 7 de juny de 2007 i la Llei  6/2005 de 3 de juny, de coordinació de policies locals de les Illes Balears. En aquest sentit, “no són competència de la Policia Municipal ni el manteniment sistemàtic de l’ordre públic, ni la investigació del tràfic de drogues, ni fer de vigilants ni de guies turístics a la finca de Galatzó, ni patrullar en zodiac per la vorera de la mar, ni fer de xofer del batle”, assegura Sedano. Perquè segons la legislació esmentada, les competències d’una policia municipal són bàsicament vetllar pel compliment de les ordenances municipals, el trànsit en el casc urbà i la custòdia d’edificis municipals.

Si a la necessitat de reconduir les inversions hi afegim el fet que Calvià és un dels municipis de l’estat amb les taxes impositives més elevades, i també que durant les dues legislatures en què ha governat el Partit Popular s’ha venut patrimoni municipal i s’han privatitzat serveis públics, és bo de deduir que l’increment del deute que pateix l’Ajuntament -deute que impedirà la concertació de nous crèdits amb les entitats financeres- només pot ser a causa de la mala gestió que ha fet l’ actual equip de govern.

En el moment actual de la temporada, en què els diversos sectors turístics del municipi han constatat públicament la reducció del marge de beneficis i han manifestat la necessitat de millora dels serveis bàsics, l’equip de govern de Delgado no es pot excusar en la contenció de la despesa pública perquè, segons Sedano, “ara el que cal és estimular l’economia productiva local”. Instal·lar-se en el pretext de la necessitat de contenir la despesa púbica, objectiu merament macroeconòmic, no garanteix el benestar social ni l’estímul que ha de menester la inversió privada.

En el decurs de les properes setmanes el PSM-EN de Calvià presentarà públicament propostes concretes i alternatives al pressupost que prepara el Partit Popular de Calvià; propostes sobre el que consideren que han de ser uns pressuposts generals destinats a afrontar la crisi econòmica, a combatre l’estacionalitat turística -més enllà de la pura retòrica política- i que plantegen com a prioritari la previsió d’una l’oferta turística de qualitat amb l’objectiu de garantir un millor benestar social.

Categoria: Calvia. Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior |

Comparteix

Comentaris