twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Calvià

Menu:

Twitter

Flickr

www.flickr.com

El PSM-IV-ExM de Calvià denuncia que el consistori aplica mesures per privatitzar les activitats esportives al municipi

psmcalvia | 18 Octubre, 2012 19:21

Exigim que no es redueixin les ajudes a les activitats que produeixen beneficis socials a la ciutadania del municipi

L’agrupació del PSM-IV-ExM al municipi de Calvià hem explicat avui que s’han fet reals els temors de quan es van aprovar els pressupostos i denunciam que les retallades socials que l’any passat ja van provocar un atac a la cultura com, per exemple amb la reducció d’ajuts a l’escola de música, ara continuen reduint la qualitat de vida incidint, en aquest cas, en les activitats esportives.

 

Per posar un exemple d’aquestes retallades, segons hem pogut saber els representants de la coalició a Calvià, el club de Bàquet de Calvià (que abasta fins a 10 equips, entre les diferents categories masculines i femenines),  ha patit una davallada del 55% de l’ajuda que rebien de l'ajuntament de Calvià, fet que ha obligat al Club a pujar les quotes d'inscripció dels infants de les diferents seccions per tal de mantenir la qualitat de l’oferta que fins ara ha garantit la professionalitat de les persones que el gestionen. Sols amb aquest esforç de les famílies (amb un increment de quota d'incripció de fins a un 90% en alguns casos) s’ha pogut assumir els cost d'aquesta retallada.

Rafel Sedano, portaveu del PSM-IV-ExM al municipi, ha denunciat “la manca d’empatia dels responsables municipals. És indignant que, essent conscient de les dificultats que estan patint les famílies, la majoria de les quals pertanyen a classes assalariades, els obliguin a assumir, d’una temporada per una altra, unes despeses tan altes que, en alguns casos, com són els “minis”, passen dels 160 euros als 300, sense comptar altres despeses extra que cada temporada han d'acabar assumint”. Així mateix, Sedano ha continuat afirmant que “amb aquestes continuades accions, el consistori calvianer està destruint el gran valor pedagògic i social que representa l’esport base”.


 L’agrupació ecosocialista exigim una rectificació pel valor social del club de bàsquet, que es revaloritza perquè assumeix, a través de l'Escola de bàsquet que gestiona el club, les activitats de bàsquet extraescolar dels centres educatius del municipi, a més d'altres activitat destinades a afavorir la convivència entre els infant a través d'excursions o altres iniciatives d'oci. A més, han volgut denunciar l’agreujant que implica el deute acumulat pel departament d’esports del Consell de Mallorca que, segons han pogut saber l’agrupació del PSM-IV-ExM, només amb el club calvianer puja a milers d'euros. “Totes dues institucions, governades pel Partit Popular, demostren una manca de sensibilitat absoluta cap a l'esport base, pilar fonamental per a l'articulació social del municipi i de tota Mallorca”, ha afegit Sedano.

 

Des del PSM-IV-ExM aprofitam, així mateix, per denunciar que el succeït amb el Club de bàsquet no és més que la continuació de les mesures privatitzadores que el Partido Popular està aplicant al municipi de Calvià i que ja es va poder constatar amb el servei de gimnàstica que, degut a la privatització del servei, ha davallat la seva qualitat, alhora que augmentat el cost pels usuaris, en molts casos gent gran.

 

El col·lectiu de la tercera edat és el que necessita més assistència sanitària, de rehabilitació i fisioteràpia, simplement pel natural deteriorament del seu estat de salut i és, per tant, un dels col·lectius més febles i que necessita més suport institucional i amb la gimnàstica gratuïta, o a molt baix preu, que fins ara oferien les institucions, es feia un servei important per aquest col·lectiu i ara, amb la privatització del servei de gimnàstica, tant per a la tercera edat com per a la resta d'usuaris, la qualitat de vida es veurà greument afectada. “es dóna la paradoxa que, amb l'excusa d'una crisi econòmica que ha provocat, entre d’altres, el Govern del PP de Delgado, es redueix un un servei que els ciutadans han finançat amb els seus impostos durant anys i ara seran els col·lectius més necessitats els que hauran de pagar els desperfectes”.

 

Per cloure, Rafel Sedano ha manifestat que “malgrat tot, la situació que pateix la ciutadania de Calvià no es solucionarà sols amb un canvi de rumb de les polítiques muncipals, sinó que, tal i com incideix la coalició a la resta d’institucions, els efectes que la crisi econòmica, crisi que el capitalisme no va saber preveure ni podran solucionar, no s'apaivagaran si no és a base d'una potent inversió pública i una revisió de la política fiscal que afavoreixi les rendes salarials, precisament les que tenen poder adquisitiu, bàsic per reactivar l'economia”.

Categoria: PSM-IV-ExM. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris