twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Calvià

Menu:

Twitter

Flickr

www.flickr.com

PSM-IV-ExM de Calvià reitera que cal retirar el projecte de la Marina de Magaluf i protegir la zona

psmcalvia | 16 Octubre, 2012 19:07

La coalició mallorquinista i ecosocialista denuncia la manca de transparència de tot el procés i exigeix esponjar i rehabilitar en compte d’urbanitzar encara més

 

La nostra coalició exigeix, com ja va fer el passat mes de març amb motiu de la presentació del projecte de la Marina de Magaluf, que es retiri la iniciativa que, des de les institucions autonòmica, insular i municipal, s’impulsa als terrenys urbans, no consolidats, de La Marina de Magaluf, per l’impacte ambiental que suposarà. Així mateix s’exigeix la desclassificació dels terrenys per la presència d’una espècie protegida per la Directiva d'Hàbitats, actualment pendent d'un Pla de recuperació.

Des de la coalició es considera que el municipi de Calvià ha patit unes agressions al seu territori molt per sobre de les que es podrien considerar com a sostenibles, situant-lo en un estat d’emergència i, en conseqüència, abans d’impulsar nous projectes constructius, cal fomentar, per una banda, la rehabilitació d’aquells hotels que sigui possible millorar el seu estat i, per l’altra, esbucant tots aquells que hagin amortitzat la seva vida útil, per tal de millorar l’oferta turística del municipi i, en conseqüència, de Mallorca i les Illes.

Rafel Sedano, portaveu del PSM-IV-ExM a Calvià, afirma: “es tracta d’un projecte innecessari i inadequat i per molt que sobre el PGOU el propietari tengui drets sobre el sol urbà, hem de tenir en compte que s'estarà actuant sobre un terreny urbà virtual, no transformat. És un territori no consumit ni artificialitzat on, un cop s'hi hagi intervingut, ja no hi haurà volta enrere”. Per acabar, el nostre portaveu també ha denunciat la manca de transparència: “d’aquest projecte hores d’ara sols es sap que s’hi concedeix l’interès autonòmic, sense que ens expliquin quin interès té la construcció de 2000 noves places hoteleres i, a banda, no s’especifica si es produeix un esponjament i, en aquest cas, on es duu a terme”.

 El PSM-IV-ExM de Calvià destaca els valors ambients de la darrera zona humida de Calvià, on s’hi pot trobar una espècie protegida per la Unió Europea (Limonium), i insisteix que “cal apostar per un nou model urbanístic, turístic i econòmic en compte d’insistir en el model que, precisament, ens ha conduït a la crisis que patim”.

Categoria: PSM-IV-ExM. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris