twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Calvià

Menu:

Twitter

Flickr

www.flickr.com

El PSM-IV-EXM de Calvià denuncia l’incompliment dels compromisos adquirits per l'Ajuntament en la gestió privada de les escoletes d'estiu

psmcalvia | 08 Agost, 2012 06:56

La coalició exigeix explicacions a la regidora de l'IMEB, Esperança Català, per haver mentit als pares i mares usuaris del servei en una reunió convocada pel propi Ajuntament

La coalició del PSM-IV-ExM de Calvià hem denunciat avui l’incompliment de tot un seguit de compromisos adquirits per l'Ajuntament en la gestió privada de les escoletes d'estiu. Entre d'altres incompliments, afirmam que la tinent de batle de l'IMEB, Esperança Català, i la gerent de l'institut, Marta Picornell, es varen comprometre, en el decurs d’una reunió celebrada en el Casal de Peguera, amb les mares i els pares, que els infants tendrien un període d’adaptació amb les noves educadores, durant el qual conviurien amb les titulars de les places i el nou personal contractat. Després d'un mes, s'ha pogut comprovar que aquest compromís que no s’ha complit per part de l’Ajuntament i, per aquest fet, des del PSM-IV-ExM s'exigeixen explicacions a la regidora de l'IMEB per haver enganat i mentit als pares i mares usuaris del servei en la reunió de Peguera.

Segons ha manifestat el portaveu de la coalició, Rafel Sedano, “des del PSM-IV-ExM ens oposàrem, des del primer moment a la decisió d’externalitzar el servei de les escoletes municipals durant els mesos d’estiu, un fet insòlit fins ara i amb el qual estan en desacord el Comitè d’Empresa de l’IMEB i les mares i pares dels infants, tal com reiteradament han fet saber” i ha afegit, sobre l'argument de l’estalvi econòmic que “si és cert que la gestió de les escoletes municipals són deficitàries, no s’entén que cap empresa se’n vulgui fer càrrec si no és a canvi minvar la qualitat del servei. Nosaltres rebutjam prioritzar valors purament mercantilistes que deixen de banda la inversió social que garanteix l’ensenyament públic de qualitat”.

Des del PSM-IV-ExM manifestam també que els més afectats per aquesta deficient gestió estan essent els infants que durant dos mesos perden totalment les seves figures de referència i els vincles afectius amb les educadores i personal que han estat amb ells durant tot el curs escolar, referència que abasta la manera de treballar els hàbits, les rutines i altres tasques educatives. “Pensant en la qualitat del servei, no s'entèn que, des de l'Ajuntament, s'hagi modificat el plantejament que hi havia fins ara de garantir la continuïtat del servei educatiu durant els mesos d’estiu amb el personal docent contractat, a no ser que hi hagi interès a oferir bon negoci a una empresa privada a costa de reduir aquesta qualitat, només gràcies a l’abnegació de les treballadores que fan i desfan per apaivagar els efectes de la progressiva minva d’inversió municipal”, ha afegit el portaveu de la coalició.

Des de la coalició ecosocialista denunciam que l’IMEB torna a ignorar el conveni col·lectiu vigent, com és habitual en aquests darrers temps, aquesta vegada en l’apartat que va referència a les vacances del personal educatiu. A més, el portaveu del PSM-IV-ExM a Calvià ha afirmat que “la gestió d’aquest institut municipal es tan deficitària que ja han desmantellat dues biblioteques municipals i ha reconvertit la biblioteca de central d’Illetes en un xibiu ubicat a Bendinat que incompleix la normativa que regula el servei de biblioteques públiques” i ha conclòs “per què les famílies han de pagar un servei a una empresa privada si s’estimen més el servei que fins ara han proporcionat les treballadores municipals? Si la gerent està tan preocupada per l’estalvi econòmic, tal volta convendria que es reincorporàs a la seva plaça de tècnica en comptes de cobrar un sou d’assessora del batle, més encara quan la seva gestió s’ha caracteritzat per tancar departaments i empitjorar el servei dels pocs que resten sota la seva responsabilitat”.

Rafel Sedano ha acabat desitjant que, tots i els incompliments de l'equip de Govern, el mes d'agost vagi tot de la millor forma possible, tot i que “pensam que la sensibilitat d'aquest ajuntament envers els temes socials és inexistent i tenim poques esperances de que el consistori empatitzi amb la ciutadania. Hem de tenir en compte que just la passada setmana es va tancar l'escoleta laboral de l'ajuntament, que els darrers mesos se sostenia per les aportacions dels propis funcionaris. Totes aquests retallades que s'estan aplicant van en retrocés a la conciliació familiar, un dels puntals de l'Estat del Benestar que el Partit Popular està destruint amb les seves accions de Govern tant a l'Estat, Govern i Consell, com al propi Ajuntament de Calvià”.

Categoria: PSM-IV-ExM. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris