twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Calvià

Menu:

Twitter

Flickr

www.flickr.com

PSM-IV-ExM insta l'Ajuntament de Calvià a trobar solucions als problemes de mobilitat a es Capdellà

psmcalvia | 25 Juny, 2012 07:34

Des de la coalició ecosocialista i nacionalista no s'entén que no es plantegin alternatives que evitin el caos circulatori i el perill que provoca el trànsit continuat de camions de gran tonatge pel centre del nucli urbà

 

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa de Calvià denunciam els problemes de mobilitat que provoquen a es Capdellà les obres que s'estan duent a terme a la possessió de Son Claret, a la carretera de Galilea, per fer-hi un hotel rural. Aquestes obres obliguen a una alta circulació de camions de gran tonatge pel centre del poble, fet que, a banda dels renous i brutor, produeixen embussos i destrucció de mobiliari urbà, en coincidir amb altres vehicles o, fins i tot, camions que circulen en sentit contrari i es considera d'urgència trobar una solució que sigui positiva pels veïns.

 

Des del PSM-IV-ExM es planteja al consistori la possibilitat que els tècnics de mobilitat de l'Ajuntament facin un estudi sobre la possibilitat de transformar alguns carrers del nucli en sentits únics i, en conseqüència, impedir els embossos que es creen avui en dia. De fet, segons en Rafel Sedano, portaveu de la coalició al municipi "tenim informacions que es donen a pensar que aquesta possibilitat ja ha estat plantejada i no entenem que no s'hagi dut a terme davant la constatació de molèsties que estan causant aquest moviment de vehicles als veïns del poble".

Des de l'agrupació ecosocialista denunciam que, tot i que els moments del dia en que el conflicte era important es produïa, especialment, a les entrades i sortides de l'escola i ara ja han finalitzat les classes, a partir de la propera setmana comença l'escoleta d'estiu i els participants aniran a diari a la piscina i, en conseqüència, hauran de circular a diari per aquest carrer, així que el perill és encara major. Així mateix, a partir del setembre, i fins que acabin les obres a Son Claret, la situació dels darrers mesos es seguirà produint.

 

Rafel Sedano, portaveu del PSM-IV-ExM, planteja que "ens preocupa la possibilitat que no s'hagi tractat la proposta que, a priori, han plantejat els tècnics de l'ajuntament, per alguna relació amb la residència habitual de familiars d'algun regidor. En aquest cas, estaríem davant un fet molt greu, en prioritzar-se interessos personals per davant dels comuns de tots els veïns d'es Capdellà". Per altra banda, a la coalició també ens preocupa la possibilitat que la situació que es vulgui provocar des de l'equip de Govern sigui la necessitat d'un nou vial que circumval·li el poble, plantejat en el PGOU de l'any 2000, durant el Govern del PSOE, tot i que mai s'ha dut endavant. "Des del PSM-IV-ExM", conclou el representant ecosocialista, "ens oposam totalment a un vial innecessari, car i amb un impacte territorial, econòmic i social totalment negatiu per es Capdellà, i tot el municipi de Calvià i que, alhora, podria afavorir el retorn de la polèmica del Golf de Son Claret, contra el que es va oposar la majoria de la ciutadania". 

Categoria: PSM-IV-ExM. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris