twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Calvià

Menu:

Twitter

Flickr

www.flickr.com

PSM-IV-ExM de Calvià demana la retirada del projecte de la Marina de Magaluf i la protecció de la zona

psmcalvia | 02 Març, 2012 20:46

La coalició denuncia la manca de transparència i proposa l’esponjament i rehabilitació de la planta hotelera actual en compte d’impulsar l’artificialització de terrenys no urbanitzats
 
La coalició del PSM-IV-ExM de Calvià exigeix la retirada del projecte que des de les institucions autonòmica, insular i municipal s’impulsa als terrenys urbans, no consolidats, de La marina de Magaluf, per l’impacte ambiental que suposarà. Així mateix s’exigeix la desclassificació dels terrenys per la presència d’una espècie protegida per la Directiva d'Hàbitats, actualment pendent d'un Pla de recuperació.

Des de la coalició es considera que el municipi de Calvià ha patit unes agressions al seu territori molt per sobre de les que es podrien considerar com a sostenibles, situant-lo en un estat d’emergència i, en conseqüència, abans d’impulsar nous projectes constructius, cal fomentar, per una banda, la rehabilitació d’aquells hotels que sigui possible millorar el seu estat i, per l’altra, esbucant tots aquells que hagin amortitzat la seva vida útil, per tal de millorar l’oferta turística del municipi i, en conseqüència, de Mallorca i les Illes.
 
El portaveu del PSM-IV-ExM a Calvià, Rafel Sedano, valora que “es tracta d’un projecte innecessari i inadequat i per molt que sobre el PGOU el propietari tengui drets sobre el sol urbà, hem de tenir en compte que s'estarà actuant sobre un terreny urbà virtual, no transformat. És un territori no consumit ni artificialitzat on, un cop s'hi hagi intervingut, ja no hi haurà volta enrere. Per acabar, també denunciam la manca de transparència: “d’aquest projecte hores d’ara sols se sap que s’hi concedeix l’interès autonòmic, sense que ens expliquin quin interès té la construcció de 2000 noves places hoteleres i, a banda, no s’especifica si es produeix un esponjament i, en aquest cas, on es duu a terme”.
 
El portaveu de la coalició al Consell de Mallorca, Joan Font, ha incidit en la manca de transparència. “El fet que s’hagi fet pública la declaració d’interès públic sense haver-se explicat res més provoca inseguretat i inquietud important”, ha dit.
 
El PSM-IV-ExM de Calvià destaca els valors ambients de la darrera zona humida de Calvià, on s’hi pot trobar una espècie protegida per la Unió Europea (Limonium), i insisteix que aposta per un model urbanístic, turístic i econòmic que és, precisament, el que ens ha conduit a la crisis que patim.

Categoria: Calvia. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris