twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Calvià

Menu:

Twitter

Flickr

www.flickr.com

PSM-IV-ExM de Calvià exigeix garanties de qualitat del servei que fan els centres educatius del municipi

psmcalvia | 31 Gener, 2012 21:26

Proposam a Onieva que aprofiti la creació del Consell Escolar per millorar la qualitat educativa atenent les al·legacions dels col·lectius més implicats

Recentment s’ha obert el període d’al·legacions  per la creació del Consell Escolar de Calvià, aprovat pel Ple municipal del passat mes de novembre. Davant aquest fet, la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa de Calvià exigeix al batle del municipi que aquest òrgan serveixi per garantir la qualitat del servei que fan els centres educatius del municipi, davant el temor que la seva creació no sigui més que una cortina de fum i esdevingui un òrgan amb una funció merament formal i burocràtica, per tapar el desastre que representa la gestió de la conselleria del senyor Rafel Bosch per al nostre municipi.

Des del PSM-IV-ExM de Calvià es considera molt positiva la creació d’aquest òrgan i s’insta al govern municipal a atendre les reclamacions que es facin, en forma d'al·legació, des dels diferents sectors implicats al municipi, una de les quals serà que el Consell Municipal Escolar de Calvià tengui el major nombre possible de representants de professors, d'associacions de pares i representants dels sindicats amb major incidència en el sector de l'ensenyament.

Així, el PSM-IV-ExM celebra la creació d’aquests nous organismes, sempre que comptin amb un pressupost d’inversió real. Però, com ja va denunciar la coalició, el pressupost municipal de Calvià, previst per al 2012 és, en caràcter general, un 20% manco de la inversió que s'hi destinà l'any 2011. Per exemple, l'Ajuntament d'Onieva ha reduït un milió d'euros el pressupost destinat a l'IMEB (Institut d'Educació i Biblioteques de Calvià), quantitat que suposa un percentatge superior de reducció d'aquesta partida al 20% general (quan precisament els ajuntaments són qui tenen la competència i l’obligació legal de destinar inversió al manteniment ordinari dels centres educatius de primària).
 
A més, el nostre portaveu, en Rafel Sedano, recorda que “el deute acumulat que el Govern del PP té amb els diferents centres d'ensenyament públic, una mitjana de 13.000 € als centres de primària i 42.000 € als centres d'ensenyament secundari, posa en perill el funcionament dels centres educatius de titularitat pública. A aquest deute acumulat se li ha d'afegir un 25% manco de pressupost previst per al 2012, en relació al pressupost de l'any passat”.

En definitiva, el PSM-IV-ExM a Calvià denuncia que mentre es creïn nous organismes, suposadament representatius, sense la inversió real destinada a cobrir baixes del professorat i garantir substitucions; la disposició de material didàctic o el manteniment de menjadors i activitat extraescolars, no se solucionaran els problemes que, actualment, està patint el sistema educatiu.

Categoria: PSM-IV-ExM. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris