twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Calvià

Menu:

Twitter

Flickr

www.flickr.com

PSM-IV-ExM de Calvià denuncia noves retallades que afectaran els treballadors municipals

psmcalvia | 15 Desembre, 2011 22:03

La coalició considera que les mesures, que han estat imposades sense negociació,  lluny de reactivar l’economia, perjudicaran la capacitat adquisitiva de moltes famílies i retallaran serveis municipals.
 
El PSM-IV-ExM del municipi de Calvià denuncia les noves retallades que es volen aplicar des del Consistori, que afectaran els drets del treballadors municipals, carregant-se molts dels drets aconseguits en la negociació col·lectiva dels darrers anys. Aquestes mesures tenen per objectiu donar cobertura a un pla destinat a buidar de contingut la funció pública i els serveis municipals i, lluny de servir per reactivar l'economia, aquesta ofensiva només servirà per agreujar la crisi ja que perjudicarà la capacitat adquisitiva d'amples classes socials i deixarà molts de ciutadans sense serveis públics, circumstància que, per extensió, perjudicarà també moltes economies familiars.

Segons han pogut saber els membres de l’agrupació del PSM-IV-ExM, les mesures que imposarà l'Ajuntament són l'eliminació de les ajudes socials pels treballadors públics, mesures que eren compensatòries de la progressiva pèrdua del poder adquisitiu que han patit durant els darrers anys; la suspensió de l'oferta pública d'ocupació prevista per als propers anys, cosa que farà que l'ajuntament no pugui crear llocs de feina; l'eliminació de la formació professional -tota la formació anirà a càrrec dels temps particular del funcionaris; la no substitució de les vacants per jubilació, llarga malaltia, etc.
 
Rafel Sedano, portaveu de la coalició a Calvià, ha recordat que “aquestes noves mesures suposen un manteniment dels atacs al funcionariat, després de la retallada retributiva, imposada pel decret del govern espanyol del PSOE, sota la presidència de José Luis Rodríguez Zapatero, i el tancament imprevist de l'escoleta laboral que va comunicar l'Ajuntament de Calvià fa un parell de mesos, sense oferir cap alternativa raonable als pares i mares que hi duien els infants” i ha afegit, “queda clar que pel PP i del PSOE, les solucions pels treballadors passen únicament per rebaixar les condicions i drets laborals a la mínima expressió, a les ordres de les imposicions de les grans patronals, en compte de garantir que els drets dels treballadors de l’empresa privada es posin al nivell d’aquells adquirits pels funcionaris. La crisi està servint d’excusa per aplicar mesures impopulars en aquells sectors en què en un altre moment no les podrien dur a terme”.
 
Des de la coalició PSM-IV-ExM de Calvià es recorda, també, que fa només un parell de mesos l'Institut de Formació i Ocupació de Calvià no va renovar el contracte a set tècnics de formació i orientació laboral, circumstància sorprenent perquè la part principal del programa electoral del Partit Popular era la creació de llocs de feina. Sobre aquesta situació, Rafel Sedano ha afegit que “després de fer creure que crearien llocs de feina, resulta que no tan sols no fomenten l'ocupació sinó que redueixen els programes de formació de l'IFOC, quan és evident que la formació és bàsica per poder accedir a llocs de feina estables... i més en temps de crisi!”.
 
Malauradament, des del PSM-IV-ExM de Calvià es pensa que aquesta ofensiva contra l'administració pública no es limitarà a les agressions que estan patint els treballadors públics: “ben aviat els ciutadans del municipi podran comprovar que el pla de desmantellament general de la funció pública, a Calvià i a les Illes, es complementarà amb la supressió de serveis públics i la degradació progressiva d’aquells que es mantenen i que, d'aquesta manera, els gestors municipals perjudicaran els interessos generals. Des de la coalició estarem a l’aguait per fer-ho públic i denunciar-ho, quan calgui i per les vies que siguin necessàries”, ha dit Sedano.

Categoria: Calvia. Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris