twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Calvià

Menu:

Twitter

Flickr

www.flickr.com

PSM-IV-ExM de Calvià proposa que els partits polítics es facin càrrec de la retirada de la propaganda electoral després dels comicis per estalviar doblers públics

psmcalvia | 03 Novembre, 2011 15:45

La coalició sol·licita a l’Ajuntament que exigeixi als partits aquesta neteja per evitar que la brigada municipal sigui l’encarregada de fer-ho. Els nacionalistes i ecosocialistes de Calvià recorden que van ser els únics en retirar el 100% de la seva propaganda pocs dies després de les passades eleccions municipals i autonòmiques.

 

Els membres de la Coalició PSM-IV-ExM de Calvià reclamen a l’Ajuntament de Calvià que reguli com s’ha de dur a terme les tasques de neteja de la propaganda electoral per evitar que siguin els ciutadans que hagin de pagar les campanyes, enlloc de ser assumides pels propis partits polítics.
 
Des del PSM-IV-ExM de Calvià ja van denunciar que a les passades eleccions del 22 de maig, va ser la brigada municipal qui va retirar la majoria de publicitat electoral de tots els partits polítics, amb l’única excepció de la coalició nacionalista i ecosocialista, que tres dies després havia retirat el 100% de la cartelleria i pancartes penjades. Aleshores, el portaveu del PSM-IV-ExM al municipi i candidat de la coalició a la batlia, Rafel Sedano, ja va denunciar l’abús que es feia, per part de la majoria d’opcions electorals, de la tasca que ha de desenvolupar la brigada municipal, que haurien de dedicar-se a solucionar problemes de la ciutadania, enlloc d’estar al servei de les candidatures polítiques i fer la feina de recollida de propaganda electoral, a càrrec dels impostos dels ciutadans. A més, el fet és més greu encara quan aquesta tasca es dur a terme, en part, a càrrec d’hores extres, fent la despesa encara més alta.
 
Rafel Sedano opina que “és molt necessari regular els espais on es pot penjar la propaganda electoral, així com s’ha de dur a terme la neteja, un cop passades les eleccions, per evitar que la despesa a l’Ajuntament i, alhora, la mala imatge que produeix veure cartelleria electoral setmanes o, inclús, mesos després de les eleccions”. Per altra banda, afegeix “amb aquesta regulació es milloraria la imatge del municipi i, a banda, es podrien reduir despeses de l’Ajuntament. No és concebible que, en aquest moment en que el consistori està retallant la despesa en serveis bàsics pels ciutadans i ciutadanes, sigui l’Ajuntament de Calvià qui assumeixi la despesa, enlloc de fer-ho els interessats, que són els partits polítics”.
 
Així, la proposta del PSM-IV-ExM passa perquè siguin les candidatures els responsables de retirar la publicitat, la setmana després de les eleccions i, en cas de no fer-ho, que ho faci la brigada, però passant la factura de la despesa que hagi implicat, als partits polítics que no han fet la tasca.
 
A més, Rafel Sedano recorda que “just després de les eleccions, quan encara no estava constituït el nou consistori, el regidor no adscrit Matias Cantarero, ja va sol·licitar en el Plenari que cada partit polític retiràs la seva publicitat tant aviat com fos possible, proposta a la qual donarem total suport, des de la coalició, i insistim en que és necessari que sigui efectiva ben aviat ja que la prioritat haurien de ser els ciutadans i no els interessos particulars dels partits polítics dels regidors de l’Ajuntament de Calvià”.

Categoria: Calvia. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris