twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Calvià

Menu:

Twitter

Flickr

www.flickr.com

PSM-IV-ExM de Calvià alerta que el tot inclòs redueix el volum de negoci dels empresaris del sector complementari

psmcalvia | 31 Octubre, 2011 20:39

El model només beneficia els resultats dels tour operadors i de les grans cadenes hoteleres, i denunciam la "manca de previsió" del conseller Delgado

Davant l’imminent final de temporada d’estiu, PSM-IniciativaVerds-Entesa de Calvià adverteix que l’oferta del tot inclòs ha tornat a perjudicar el benefici d’un gran nombre de petits empresaris i mitjans, pertanyents al sector de restauració i del comerç, malgrat que la temporada no ha estat tan negativa com la passada per causes merament conjunturals. En aquest sentit, la coalició proposa l’adopció de mesures estructurals i estratègiques.

Segons el portaveu nacionalista i ecosocialista, Rafel Sedano, “l’oferta del tot inclòs, que prolifera sense aturall, només té sentit per a destinacions turístiques de països amb enormes recursos naturals no explotats, com ara la zona del Carib, amb problemes de seguretat i precisament per la manca de l’oferta hotelera i complementària. A Balears el tot inclòs s’hauria de reduir al turisme de creuers”.
 
Sedano continua: “l’oferta del tot inclòs perjudica el turisme d’aquest país perquè degrada un servei que, per ser rendible, ha de menester ajustar el preu de la mitja pensió de l’estada hotelera al preu d’un servei ampliat -pensió completa-, revisió a la baixa que només beneficia els tour operadors i, per aquest mateix motiu, redueix necessàriament la qualitat. El tot inclòs, a més, expandeix la sensació nociva entre els clients que l’oferta els permet restringir la despesa de l’estada de vacances. Aquesta expectativa d’estalvi ja perjudica l’equilibri financer de l’oferta complementària”.
 
Segons el portaveu de PSM-IV-ExM a Calvià, “els tour operadors pressionen els hotels amb l’únic objectiu de millorar el seu marge de beneficis perquè el tot inclòs els permet abaratir d’oferta de preus, per la via d’oferir més producte, a costa de perjudicar els interessos generals. No és cert que hi hagi demanda del tot inclòs, el que hi ha és la imposició d’aquesta oferta que només interessa als majoristes que s’han beneficiat de fusions transnacionals que els ha permès reduir costos. Simplement som davant una oferta que imposa preus a la baixa”.
 
PSM-IV-ExM de Calvià també recorda que ja hi prou estudis publicats, d’àmbit estatal i internacionals, que demostren que els turistes que fan ús de l’oferta del tot inclòs, encara que valoren positivament l’estada en el lloc de destinació, no arriben al mateix nivell d’acceptació, recomanació i repetició que la resta de turistes. En aquest sentit, denuncien la “manca de previsió” del conseller de Turisme, Carlos Delgado, qui ha anunciat la intenció de reformar la normativa autonòmica perquè els hotels puguin incrementar l’oferta amb espectacles musicals, la qual cosa perjudicaria les sales de festa i la música en viu que ofereix el negoci de la restauració.

Categoria: Calvia. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris