twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Calvià

Menu:

Twitter

Flickr

www.flickr.com

El PSM-IV-ExM de Calvià insta a l’Ajuntament a recuperar les projeccions a Sa Societat

psmcalvia | 23 Agost, 2011 20:04

Hem sol·licitat a l’equip de Govern que reiniciï l’activitat del teatre i recuperi el material que s’està degradant als magatzems, com una màquina de projeccions de 60.000 euros
 
Amb el pretext de l’entrada en vigor del Real Decret 2062/2008 de 12 de desembre que regula aspectes relacionats amb la tramitació de llicències per fer projeccions, els pagaments dels drets d’autor i els acords amb les distribuïdores de pel·lícules, l’Ajuntament de Calvià, durant la legislatura anterior, va tancar el cinema de Calvià.
 
El portaveu de PSM-IniciativaVerds-Entesa de Calvià, Rafel Sedano, ja va denunciar en aquell moment que el teatre de Sa Societat, una sala d’espectacles polivalent, i la resta d’espais escènics del municipi, han estat infructuosament utilitzats per manca d’iniciativa de l’equip de govern que dirigia Carlos Delgado.

Des de la coalició del municipi s’entén que “precisament l’entrada en vigor de la normativa de referència hauria d’haver servit per promoure innovacions en els usos que actualment es fan de les sales d’arts escèniques de què disposa el municipi i no, tal com ha estat passant, per evidenciar la manca d’iniciativa denunciada”.
 
El Teatre de Sa Societat, com la resta de sales, només han estan operatius durant tota la legislatura gràcies a l’impuls d’institucions com el Consell de Mallorca o el Govern que han programat i finançat el circuit d’actuacions que fan les diferents companyies. Però també gràcies a la iniciativa de persones i entitats locals sense ànim de lucre que hi organitzen actes diversos i conferències sense cap suport municipal.
 
Pel que fa al cinema, durant el darrer any els infants de Calvià, i també el públic adult, s’han hagut de desplaçar a Palma per veure projeccions cinematogràfiques.
 
Ara, amb l’arribada del nou equip de Govern i la sensació d’una nova forma de dirigir el municipi, PSM-IV-ExM de Calvià insta a l’Ajuntament a posar-se en contacte amb el Ministeri de Cultura amb l’objectiu de tramitar l’alta del Teatre de Sa Societat com a sala de projecció de cinema, fent ús de la màquina de projecció de cinema que l'any 2001 va costar 60.000 euros als calvianers i calvianeres i ara roman inutilitzada en un magatzem.
 
Així mateix, diu Rafel Sedano, “instam l’Ajuntament a que signi un conveni de col·laboració amb les empreses privades que puguin estar interessades, o directament amb les distribuïdores de pel·lícules, a fi i efecte de tramitar, seguint les prescripcions de la normativa actual, l’adquisició de pel·lícules, la recaptació de les taquilles i els pagaments dels drets d’autor pertinents. D’aquesta manera, amb la recaptació de les taquilles la projecció de cinema a Calvià es podria cobrir despeses i, en conseqüència, es recuperaria l’activitat en aquest espai i es fomentaria la dinamització cultural al municipi, amb una despesa mínima per part del consistori”.
 
L’impuls emprenedor; la concepció de la cultura com a servei públic; una gestió compartida, amb companyies de teatre i amb les diferents associacions del municipi, dels espais públics destinats a l’organització d’espectacles i una millor comunicació amb les institucions especialitzades de Palma. Totes aquestes accions servirien de revulsiu i promoció d’una oferta, en aquest cas cultural, útil per a la promoció turística del municipi. Tot el contrari de la situació que es va produir el darrer any de l’anterior legislatura, marcada per la desídia que caracteritza la gestió de Carlos Delgado.

Categoria: Calvia. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris