twitter flickr youtube Sindicacio

PSM-Entesa Nacionalista de Calvià

Menu:

Twitter

Flickr

www.flickr.com

PSM-IV-ExM de Calvià reivindica l’obertura del camí públic per accedir a la Torre de Cala Figuera

psmcalvia | 02 Maig, 2011 19:49

La coalició celebra l’inici de la restauració d’aquesta torre al mateix temps que reclama l’accés a les sis torres de defensa del municipi que actualment es troben dins propietats privades

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa de Calvià celebra que els propietaris, l’Ajuntament i el Consell de Mallorca hagin donat la primera passar per iniciar la recuperació de la Torres de Cala Figuera. Es tracta d’una de les nostres reivindicacions ja històriques per tal de rehabilitar aquesta torre de defensa, i així ho ha plasmat el PSM-EN en els seus programes electorals de les darreres tres legislatures. 

“És igualment urgent que s’obri l’accés als visitants del camí públic que duu fins a la Torre de Cala Figuera. És un camí públic que roman tancat”. Rafel Sedano, candidat de la coalició a la batlia de Calvià, confia que en la major brevetat possible s’obrin les barreres que actualment impedeixen el pas fins a la torre.

Sedano recorda que el cap de Cala Figuera es tracta d’una Àrea Natural d’Especial Interès (ANEI)  des de l’any 1991 a més de trobar-se inclòs dins la Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) d’acord amb la directiva europea. “Aquesta característica ens obliga a tenir més cura encara d’aquest entorn natural privilegiat, i per tant de reconèixer i protegir el valor patrimonial afegit que té la Torre de Cala Figuera".
 
En el mateix sentit, reivindicam que s’actuï de forma urgent sobre la Torre d’Illetes, construïda el segle XVI. Reclamam al Ministeri de Defensa que en base a la inversió de l’1% que administra el Ministeri de Foment restauri aquesta torre, ja que actualment es troba en un estat d’abandonament molt greu.
 
A més, Sedano defensa la necessitat de posar en valor els elements patrimonials del municipi com són les torres a través de la regulació de l’accés a les mateixes, amb visites públiques i gratuïtes. Es tracta de donar compliment a la normativa vigent aplicable als elements declarats Bé d’Interès Cultural, tal com són aquestes sis torres: Cap Andritxol, Castellot de Santa Ponça, Cala Figuera, Portals Vells, sa Portassa i Illetes.

Categoria: Calvia. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris